BEAUTRIUM KOBE 2016/08

旧居留地にある大正7年にできた神戸市景観形成重要建築内にある神戸店はクラシックな導入部を介して店内へはいる
光が燦々と降り注ぐ半屋外のパブリックスペースは吹き抜け階段になっており、なんとも贅沢な空間だ
ここを設計するにあたり、なんとかこの環境を店内に取り込めないか考えた
ガラスサッシで仕切られた店とパブリックの『縁』をまたぐように、色や素材を交錯させ一体感のある関係を作ることで店内にいる人から意識が外へ抜けていくような感覚をつくるようかんがえた
そうすることでここにしかない開放的で上質な空間をつくることができたようにおもう
また、音質にもこだわりここで過ごす時間をさらに良い時間へ昇華させている
BEAUTRIUMの雰囲気をぜひ一度体感しに行ってみほしい

Beautrium Kobe, located in the old western district of Kobe, takes up residence in a building that was constructed in the early 20th century. This building was constructed to fit both the stylistic and housing regulations while maintaining the historical integrity of the district. When you walk through it’s classical entrance, you are met with an open courtyard that illuminates the surrounding corridors. Glass walls partition the shop and the greenery of the public courtyard, extending its ambience from once space to another, by having colors and textures intertwine together as one. By doing this I wanted to create an environment that would have patrons have their conscious pulled out into that open space, and by doing so I believe that I have been able to construct a space with an open feel, physically and metaphysically. I have also been particular with its sound system to better enhance the experience
Please come enjoy the atmosphere of BEAUTRIUM for yourself.


Date2016ClientBEAUTRIUMServicesDesignLinkbeautrium.com